dinsdag 22 mei 2018

Vandaag stond onze buitenactiviteit op het programma. Onze kleuters hadden als activiteit 'een vijver voor onze bootjes maken' gekozen. We hebben eerst even nagedacht, hoe gaan we dit doen? Eerst groeven we een put, hier deden we grote plastiek in, dit bevestigden we met het overtollige zand. Daarna moest onze vijver nog gevuld worden, dit deden we met emmertjes water. Nadat onze vijver klaar was, konden de bootjes erin. In de voormiddag speelden we met de bootjes, in de namiddag was het lekker warm en genoten we van een zalig voeten bad.
 
Voor de kleuters die liever binnen speelden, stond het spiegelraam klaar. Hier mochten we met blauwe verf op schilderen en we maakten daarna golfjes van de zee met onze golfjesmaker. We maakten een afdruk en kleefden hierna nog een piratenschip.
Morgen maken we een piratenverrekijker!
 
We maken een vijver in onze zandbak
Eerst graven we een grote put!


Plastiek bevestigen met zand.

Onze vijver wordt gevuld met emmertjes water!Nadat onze vijver gevuld is, kunnen de bootjes in het water.
Eerst kijken we nog braaf aan de zijkant, maar al gauw wint onze nieuwsgierigheid het. We spelen met de bootjes en het water.


In de namiddag was het lekker warm, we konden nu met onze voetjes in onze zelfgemaakte vijver.Lekker wat verkoeling zoeken.
 

Dolle pret!


 
Creatief werkje: Piratenschip op de zee
we maken de zee dmv schilderen op het spiegelraam.
Met de golfjesmaker maken we golfjes voor de zee.
Hier maakten we een afdruk.

 
Op onze zee kleven we een piratenschip!

 
Groetjes en tot morgen
Juf Lief
 
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten