donderdag 31 mei 2018

Gisteren lag er een groot hart met allemaal vakjes in onze klas. Samen met heel de school gaan we hier een mooi kunstwerk van maken voor het schoolfeest. Ons klasvakje werd opgevuld met allemaal propjes crêpepapier! Benieuwd hoe ons hart eruit zal zien? Nog enkele dagen geduld ...
In tussentijd knipten we nog verder aan ons taakje, we versierden nog feestvlaggetjes, we prikten ballonnen uit en we maakten een mooie hartjesslinger dmv hartjesknopen rijgen.
We luisterden als afsluiter van de dag naar het verhaal 'muis geeft een show', zo worden onze kleuters al wat voorbereid op hun show van zondag!
 
Op woensdag evalueerden onze kleuters de schoolstraten! Hoe ervaren zij dit? We deden dit adhv een grote poster met allemaal gezichtjes, gaande van heeeel blij tot helemaal niet blij! Uit rondvraag in onze klas bleek dat de kleuters het heel goed vinden, want ze komen super graag met de fiets naar school!
 
Morgen staat de generale repetitie van de kleuterschool op het programma en kijken we naar de generale repetitie van de lagere school!
 
school - groepswerk: een reuze hart met vakjes
onze klas versierden hun vakje met allemaal propjes.
Van stukjes crêpepapier frommelden we allemaal propjes en daarna kleefden we ze op in ons vak.


 
feestvlag versieren!
met verschillende kleuren en motieven maken we een echte feestvlag.

 
prikoefening:
prik de ballonnen van kikker uit. Kleef hierna een gekleurd papiertje achter de opening. Zo krijg je mooie, gekleurde ballonnen. 
 
Werken aan ons taakje:
een hart knippen voor het schoolfeest!
 
knopenhartjes rijgen. 
 
bevraging school-straten!
Wat vinden onze kleuters hiervan? hoe ervaren zij de autovrije straat?
Elke kleuter kleeft een sticker bij zijn of haar vak.


 
Groetjes en tot morgen
juf Lief
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten