zondag 14 januari 2018

Op vrijdag deden we een teloefening bij de juf. Eerst mochten we de telrij opzeggen tot 10 en daarna gingen we sneeuwvlokken tellen met onze vinger. De laatste opdracht was een dobbelsteenopdracht. We gooien met de dobbelsteen, tellen de stippen en zoeken daarna het juiste aantal sneeuwvlokken voor de sneeuwman!
Wie dat wilde mocht ook nog een zelfstandige teloefening doen, dit aan de hand van opdrachtkaarten. Op een kaart staat een cijfer, met een pincet grijpen we het juiste aantal ijsblokjes voor de sneeuwman. Niet zo gemakkelijk hoor, maar er waren toch al een aantal kikkervriendjes die deze opdracht wilden proberen.
De scheerschuimactiviteit van maandag werd herhaald, want dit vonden we echt reuzefijn, lekker kliederen en kladderen met onze handen!
 
OBSERVATIE: tellen
Eerst zeggen we de telrij op tot 10. Daarna gaan we met onze vinger sneeuwvlokjes (watten) tellen. Dit ging super goed! Volgende keer kan de juf gerust enkele vlokjes meer nemen.


dobbelsteenopdracht rond tellen: we gooien met de dobbelsteen en zoeken daarna het juiste aantal sneeuwvlokjes voor de sneeuwman!


 
Zelfstandige opdracht rond cijferherkenning
we kijken naar onze opdrachtenkaart; welk cijfer staat erop?
We grijpen met een pincet het juiste aantal ijsblokjes (suikerklontjes) en leggen dit bij de sneeuwman. Geen gemakkelijke opdracht. 

Yorick kijkt heel aandachtig naar de cijfers, hij moet 5 ijsblokjes zoeken.

Nand telt zijn ijsblokken even na, heb ik het juiste aantal?

 
nog eens lekker kliederen en kladderen met scheerschuim! plezier gegarandeerd!
 


 
Maandag gaan we figuurtjes invriezen en verfijs maken!
Fijn weekend
groetjes,
Juf Lief


 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten