woensdag 24 januari 2018

Deze week werken we wat meer rond 'elkaar graag zien' / 'houden van'. Dit naar aanleiding van de gedichtendag van morgen (donderdag, 25 januari).
Vorige vrijdag luisterden we al naar het verhaal 'Omdat ik zoveel van je hou' en deze week stond 'Kikker is verliefd' op ons programma!
Na een gesprekje rond 'houden van' gingen we ook aan de slag voor ons kunstwerk voor de gedichtendag. We mochten allemaal een hartje versieren. Dit is een mooi groepswerk geworden. Het werk is vanaf morgen aan de raam van de turnzaal te bewonderen, kom gerust een kijkje nemen!
Het gedichtje van onze kikkerklas is:
 
MIJN HARTJE IS LIEF
MIJN HARTJE IS MOOI
MIJN HARTJE IS GRAPPIG
MIJN HARTJE IS BLIJ
MIJN HARTJE ... BEN JIJ!
 
Ons taakje in dit thema is hartjes tekenen; niet zomaar tekenen, maar overtekenen met de lichtbak. We kiezen een hartjeskleurplaat, leggen deze op de lichtbak en daarna kunnen we de tekening overtekenen! Leuk hoor!
We mogen ook hartjes uitprikken, want prikken doen we toch zo graag.
We oefenen ook al op het schrijven van onze naam ... eerst zoeken we onze letters van de naam en daarna schrijven we ze een keertje! We moeten dit nog niet kunnen, maar er waren toch al heel veel kikkervriendjes die hun hulpkaartje niet meer nodig hadden!
 
Morgen is het turnen en fietsvaardigheid met Juf Lut. Dus sportieve kledij aandoen en je fiets (en fietshelm) meebrengen naar school!
 
verhaal: omdat ik zoveel van je hou!
 
groepswerk / kunstwerk => voor gedichtendag
we versieren allemaal een eigen hartje, hier maken we een heel mooi kunstwerk mee!
Ons kunstwerk is klaar!
we hangen het in de zaal!
wie nieuwsgierig is, mag dit altijd komen bewonderen (samen met de kunstwerken van de andere klasjes => aan de ramen van de turnzaal)

 
taakje van de week: hartjes tekenen aan de lichttafel
 

 
lees - en schrijfoefening met letterhartjes
we zoeken in de letterhartjes onze eigen letters van de naam. Aan de hand van ons eigen naamkaartje leggen we onze naam achterna!
we proberen ook al een keertje onze naam te schrijven adhv dit naamkaartje!

 
 

 
 
de naamkaartjes blijven vanaf nu in onze klas liggen, zo kunnen we onze eigen naam leren schrijven. Wie wil kan zo ook de namen van klasgenootjes leren schrijven!
 
Groetjes en tot morgen
Juf Lief
 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten