dinsdag 16 januari 2018

Deze week gaan we wat meer leren over bevriezen en smelten. Op maandag gingen we figuurtjes invriezen, hiermee konden we op dinsdag spelen. Al spelenderwijze volgden we het proces van smelten! Wat was dat fijn!
We maakten ook verfijs => water + verf mengen en een nachtje in de diepvries. Vandaag konden we hiermee schilderen. Grappig want terwijl we schilderden was onze verfijs aan het smelten.
We starten ook nog ons nieuw taakje op: een sneeuwsnoertje maken, dit taakje moet op donderdag klaar zijn.
Dinsdag sloten we de dag af met een bezoekje van Gloob, hij vertelde over de Noord en Zuidpool. We bekeken ook enkele kaartjes van Gloob, want kunnen we hier doen als het koud is? Warm aankleden / Dikke trui aandoen + deur sluiten als het koud is buiten.
 
IJsfiguurtjes maken!
We doen een pinguïn of ijsbeer in een bakje, daarna doen we hier water bij.


We brengen onze figuurtjes naar de diepvriezer!


Een nachtje in de diepvries! Benieuwd naar het resultaat?
 
Spelen in de watertafel!
Op maandag speelden we in de watertafel met ijsschotsen, een pinguïneiland en vele speelgoed pinguïns en ijsbeertjes


Op dinsdag voegden we onze ijsfiguurtjes toe! Brrr, wat was het water koud? Tijdens het spelen met de ijsfiguren merkten dat onze figuren begonnen te smelten! Hoe zou dit komen? Spelenderwijze komen we veel te weten!

 
Schilderen met verfijs
Op maandag maakten we ook verfijs! Hiermee konden we op dinsdag schilderen. Grappig de ijsklonters tussen onze verf begint langzaam te smelten!


 
poppenspel: IJsje is verdwaald
We keken in onze klas naar het tafelpoppenspel over een kleine ijsbeer dat verdwaald was. Een beetje een droevig verhaal met gelukkig een happy End!
 
Gloob op bezoek in onze klas!
Gloob vertelde over zijn bezoek aan de Noordpool en zuidpool! Kato zoekt deze gebieden op de wereldbol.

Gloob bracht zijn kaartjes mee die we bij dit koude weer goed kunnen gebruiken:
* Als het koud is buiten, sluiten we steeds goed onze deuren
* Bij koude doen we een dikke trui aan, zo hoeft onze verwarming niet te hoog! Een graadje lager betekent minder energie verbruik.
 
Morgen worden we even onderzoekers! We doen een proefje met een ijsblokje!
 
Groetjes,
Juf Lief
 
PS: Vrijdag gaan we slibberen! Spannend! Zorg bij de schoenen ervoor dat deze aan de zool ribbeltjes hebben (best geen sneeuwlaarzen = te glad). Denk ook zeker aan een muts en handschoenen (voorzien van NAAM)
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten