maandag 4 december 2017

Vorige donderdag mochten we bij de juf allemaal een groen handje komen afdrukken, waar was dit alweer voor? De juf maakte hier een krans van, want de advent is begonnen. Na elke zondag mogen we een kaarsje bij aan steken. Vandaag lieten we één kaarsje branden! Als alle  de kaarsjes branden wordt het kerstmis!
Maar zover is het nog niet .. er verscheen een bakker (juf) in onze klas, deze had een probleem, hij moest chocolade figuurtjes voor Sinterklaas maken, maar ze waren allemaal mislukt! Hoe konden we dit oplossen! Uiteraard wilden onze kikkervriendjes wel helpen bij het maken van nieuwe figuurtjes! We smelten chocolade en daarna gieten we deze in vormpjes. Om deze terug hard te laten worden zetten we ze een nachtje in de koelkast! Dat wordt morgen smullen!
Nog één nachtje en dan mogen we onze schoenen zetten! Spannend!
 
onze adventskrans
met onze groen geschilderde handjes maakten we een mooie krans! In de ochtend zullen we telkens de kaarsjes laten branden! Licht uit en kaarsje aan! Gezellig.
 
 
chocolade figuurtjes maken! mmmm!

we laten de chocolade smelten. Onze kikkervriendjes mogen heel voorzichtig mee roeren.


Kijk, de chocolade is al goed gesmolten! Nu kunnen we de vormpjes vullen!

Bakkertje Yorick aan de slag.
 
 
toneeltje: ik zet mijn schoentje klaar.
we gingen met onze 3 kleuterklasjes weer naar de zaal. We zitten vol spanning klaar. Juf Tine van de Rikki klas speelt vandaag het toneeltje over 'ik zet mijn schoentje klaar'. 
Morgen luisteren we eerst naar het verhaal van 'karel zet zijn schoen klaar' en daarna volgt de OBSERVATIE: logisch rangschikken  van het verhaal.
Op het einde van de dag zetten we dan in onze klas onze schoentjes klaar. Denken jullie nog aan een schoentje en eventueel iets lekkers voor Sinterklaas?
 
De geschilderde schoenen gingen vandaag mee naar huis, die kan je kleuter morgen gebruiken voor de echte cadeautjesavond! Benieuwd naar de verhalen op donderdag.
 
Groetjes,
Juf Lief
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten