maandag 20 november 2017

Een nieuwe week, een nieuw thema! We starten met het thema 'Sinterklaas', onze kleuters kwamen al boordevol verhalen over Sinterklaas naar school! Daarom hielden we vandaag een vertelmomentje, iedereen kon zijn verhaal kwijt!
In de klas stond een grote koffer, wat zat daarin? De juf kreeg hem niet open, gelukkig waren de kleuters er om me te helpen! In de koffer zaten allemaal Sinterklaas en Zwarte Piet spulletje, deze spullen konden we sorteren. Nadien gingen deze spullen naar onze themahoek! We zullen ons in dit thema ook weer volop kunnen verkleden!
We keken ook naar een poppenkast over de aankomst van Sinterklaas! Dit was fijn, want Sinterklaas is nu ook echt in ons land.
We richten onze themahoeken nog verder in en konden hier al op verkenning gaan; een waterbaan met bootjes, een boekenhoek boordevol leuke sinterklaasboeken, een verkleedbak, prikkaarten, kleurplaten, handpoppen, ... kortom, we gaan ons zeker niet vervelen!
 
een mysterieuze koffer in de klas! Wie krijgt die open?

we zijn heel nieuwsgierig, wat zou hier nu toch in zitten, we komen allemaal dichterbij!

Louise haalt de staf van Sinterklaas er uit! We leren dit ook echt benoemen.

Ook Jolien haalt iets ut de koffer

Wat is dit? De speelgoedzak van Zwarte Piet!
 
Een waterbaan! Joepie, dolle pret! 
in de gang is onze bak gevuld met water en er zit een waterbaan met bootjes in! Ook zijn er popjes van Sinterklaas en Zwarte Piet! Ook hier komt Sinterklaas aan met zijn boot!


 
In dit thema kunnen we ons naar hartelust verkleden! Hier zien we Sinterklaas Charlotte en Zwarte Piet Vik!
 
Prikkaarten! Onze kikkervriendjes zijn echte prikkampioenen, dus prikkaarten over Sinterklaas en Zwarte Piet mogen niet ontbreken! 
 
We zijn onze week weer goed gestart, morgen spelen en werken we lekker verder!
Groetjes,
Juf Lief
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten