maandag 13 november 2017

Deze week is het onze voorleesweek. Doorheen de week zullen verschillende ouders verhaaltjes komen voorlezen voor onze kleuters. De foto's hiervan komen vrijdag op de blog.
Deze week werken we nog verder rond de politie en het verkeer. Vanmorgen bekeken we eens hoe we naar school kwamen. Komen we met de fiets? Met de auto? of te voet?
We mochten vandaag ook schilderen met auto's. Eerst rijden we met de auto door de verf en daarna rijden we met de auto over het blad. Zo krijgen we een mooi autosporenkunstwerk.
Als taakje van de week moeten we een dobbelsteenoefening doen. We rijden met een auto rond, we gooien met de kleurendobbelsteen en parkeren de auto op de juiste kleurenplek! Wat een leuk taakje!
We leven ons ook nog volop uit in de speelhoekjes! Wat wordt er steeds fijn gespeeld in onze klasjes!
Morgen bekijken we een verkeerslicht! Hoe ziet dat eruit? Kunnen wij ook een verkeerslicht maken?
 
Hoe kwamen we naar school vandaag?
Als de juf onze naam zei, mochten we ons stempeltje bij het juiste vervoersmiddel hangen.

Vandaag kwamen er heel wat kleuters met de auto. Enkele te voet en slechts 2 kleuters met de fiets!
 
autoverven: we oefenen een nieuwe techniek! 
we rijden met de auto door de verf en daarna mag de auto dolle ritjes op het blad maken! Wat een sporen maken de autootjes?

rijden met de auto's: soms van boven naar onder. Soms van links naar rechts.

We maken mooie kunstwerken!


 
taakje van de week: kleurendobbelsteenspel
we rijden met de auto over het spelbord. We gooien met de dobbelsteen en kijken naar welk kleurenvak de auto moet. Kunnen we alle auto's juist parkeren?


 

 
smart game: car
Een heel leuke oefening. We volgen een stappenplan in het opdrachtenboekje. Er zijn verschillende niveaus om hier aan te werken. Bij dit boekje is er ook steeds een zelfcontrole.
Heel leuk om de zelfstandigheid en ruimtelijk inzicht te bevorderen.

 

 
Nog veel pret in ons politiekantoor!
 
Tot morgen allemaal!
groetjes,
Juf lief
 
PS: vandaag zit er een briefje met de vraag voor helpende handen voor het grootouderfeest in de boekentas. Gelieve dit zo snel mogelijk mee terug te geven (als je kan komen helpen.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten