vrijdag 6 oktober 2017

Vrijdag is onze observatie dag en vandaag moesten we TELLEN.
We starten de dag met een spelletje uit ons rekenkastje (onze rekenridder en rekenfee hebben een nieuw rekenkastje => kei tof).
we oefenden eerst klassikaal de telrij en het aanwijzend tellen (tellen met de vinger). Nadien mochten we deze oefening bij de juf komen doen! Wat een teltalenten! Als verwerking maakten we een werkblaadje: kleef het juiste aantal vliegjes in het web!
Op het einde van de dag luisterden we nog naar het verhaal van Jonnie, een hele lieve spin, maar niemand weet dat, want iedereen is bang van hem! Gelukkig weten onze kikkervriendjes nu dat Jonnie een superlieve spin is!
 
Telspel uit het rekenkastje
 
Rik de rekenridder kwam uit zijn nieuwe rekenhuis. Hij kende een kei tof spelletje. Maar we hebben een dobbelsteen nodig!

Nils zoekt de dobbelsteen in het rekenhuisje. Nadien mogen we met de dobbelsteen gooien! Hoeveel ogen tellen we?

Vik gooide 6, dus hij mocht 6 watjes (= vliegjes) uit ons zakje halen.

Nadien mocht hij de watjes (vliegen) in het web proberen gooien! Wat een gek web. Het is een web van plakband. Wie kan de vliegjes in het web gooien?

We oefenen eerst klassikaal het tellen:
 
OBSERVATIE: tellen

In onze 2de kleuterklas moeten de kleuters de telrij tot 6 kunnen opzeggen en aanwijzend kunnen tellen tot 5.
Matthias telt hier heel ijverig de spinnen!
 
Ook Nand komt spinnen tellen.

Als verwerkingsopdracht deden we een telwerkje: tel het aantal bolletjes en kleef het juiste aantal vliegjes in het web. Dit ging al heel goed!

 
spel: vliegen gooien
We geven ons fopweb een plekje in de gang en mogen het spelletje 'vliegen gooien' spelen.
Eerst gooien we met de dobbelsteen, tellen het aantal ogen en nemen het juiste aantal vliegjes (watjes). En dan: gooien maar! Pret gegarandeerd!

 
Volgende week de laatste week rond de spinnen, er staan nog enkele leuke technieken op het programma en op dinsdag maken we lekkere spinnensoep! Njammie!
 
Groetjes en een fijn weekend
Juf Lief
 
PS: Vandaag zitten de brieven voor de oudercontacten in de boekentas. Bekijk dit even en gelieve dit zo snel mogelijk terug mee naar school te geven (probeer ook meerdere tijdstippen aan te duiden, dit vergemakkelijkt het puzzelwerk voor de juf)
Ook is er vandaag een bobo boekje in de boekentas te vinden, dit is een gratis exemplaar, dat mag thuis blijven. Er is wel geen mogelijkheid tot aankoop via de school.
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten