donderdag 12 oktober 2017

Op woensdag verkenden we een laatste techniek in dit thema: namelijk schilderen met een tandenborstel. Natuurlijk waren dit oude tandenborstels! We mochten een gekke spin inschilderen met deze borstels. Aansluitend op deze activiteit deden we nog een spel met de voeldoos: hier verkenden we hard en zacht. De wol van onze spin is heel zacht, de speelgoedspinnen zijn heel zacht. Wie kan de spin tussen de zachte wol vinden zonder te kijken?
Op donderdag kwam meester Yannick in onze klas, hij komt dit jaar regelmatig bij ons in de klas kijken en meespelen. Dit vonden de meeste kleuters wel heel leuk, een meester in onze klas! We zijn eerst nog gaan turnen en nadien hebben we weer een puzzel gemaakt! Iedereen heeft weer een stempel gekregen!
Morgen gaan we de begrippen in / uit / op / onder / voor / achter observeren!

creatief werkje: een ruwe spin dmv schilderen met tandenborstels.spel met de voeldoos: een harde spin tussen zacht wol! Wie kan de spin vinden?
Nadat we het spelletje eerst in de kring samen gespeeld hebben, kunnen we nadien vrij spelen met de voeldoos. 1 kleuter verstopt de spinnen in de doos, een andere kleuter moet ze eruit zoeken!vrij knutselen!
onze meisjes ontdekken de knutselbakjes: met restjes papier en ronde vormen maakten ze zelf hele mooie spinnen! Wat een creatievelingendonderdag = puzzeldag! we kunnen weer een stempel verdienen! En dat hebben we allemaal gedaan! toppie!

groetjes en tot morgen
Juf lief
Geen opmerkingen:

Een reactie posten