zaterdag 14 oktober 2017

Op vrijdag kwam kee onze rekenfee uit het rekenkastje: ze kon 'spintoveren'. Dat was grappig! Kee gaf de spin een opdracht 'de spin op de bank'. En hopla, de spin ging op de bank zitten! Zouden onze kikkervriendjes dit ook kunnen? Om de beurt mochten we bij de juf komen 'spintoveren', zo oefenden we de begrippen OP / ONDER / IN / UIT / VOOR / ACHTER / NAAST.
Nadat we deze opdracht gedaan hadden, begonnen we onze spinnenspullen al wat op te ruimen en brachten we de herfst al wat in onze klas!
Op het einde van de dag gingen we 'brainstormen' rond ons nieuw thema 'herfst in het bos'. Zo leren we al verwoorden wat we al weten over een thema; sommige kleuters kunnen dit al heel goed, voor anderen is dit niet zo evident, maar onze brainstormblad rond het nieuwe thema was al wat gevuld! In de loop van onze thema vullen we dit verder aan, zo kunnen we zien wat we hebben bijgeleerd!
 
rekenkastje: oefenen van begrippen met Kee de rekenfee
we oefenen de begrippen eerst klassikaal in de kring

daarna komen we om de beurt bij de juf en voeren de opdrachten uit:
leg de spin OP de stoel.

Houd de spin VOOR je buik

Leg de spin op je hoofd.

Doe de spin IN de mand


De spin OP de stoel
 
Krijtbord: spin tekenen adhv stappenplan 

 
Het thema 'spinnen' is nu afgerond, maandag starten we het nieuwe thema 'herfst in het bos'. Bosvruchten en materialen mogen maandag meegebracht worden voor onze thematafel en het gaat een mooi weekend worden, dus ideaal voor uitstapje naar het bos om eikels, noten, bladeren, dennenappels,... te gaan rapen!
 
Groetjes,
Juf Lief
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten