woensdag 25 oktober 2017

Op dinsdag prikten we ons paddenstoelendeurtje open. We kleefden onze paddenstoel op een papier en daarna iemand achter de deur... rarara... wie zou er in het paddenstoelenhuisje wonen? We vonden het prikken echt heel fijn, dit gaan we zeker en vast nog een keertje doen!
Voor de middag stond er een paddenstoelenstoel in onze kring.. dat vonden we grappig, wat zouden we hiermee gaan doen? We beelden ons lied 'op een grote paddenstoel' uit. Een kleuter mocht kabouter pinnenmuts zijn en nam plaats op de paddenstoelenstoel! En dan zongen we uit volle borst:
OP EEN GROTE PADDENSTOEL
ROOD MET WITTE STIPPEN
ZAT KABOUTER PINNENMUTS
HEEN EN WEER TE WIPPEN
KRAK, ZEI DE PADDENSTOEL
MET EEN DIEPE ZUCHT
ALLEBEI DE BEENTJES
HOPLA IN DE LUCHT!
Een oh, zo bekend liedje, maar onze kikkervriendjes vinden het heel tof om dit te zingen. Vrijdag zal dit liedje ook in ons liedjeskaftje verschijnen!
 
Op woensdag was de schoolfotograaf er, we hadden mooie kleren aan, onze haartjes netjes gekamd en we toverden een mooi lach op onze snoet!
Omdat dit een beetje een hectische dag is, konden we tussendoor nog eens volop genieten van het spelen in de hoeken! Wat kunnen wij al mooi samenspelen!
 
prikoefening: deurtje open prikken van ons paddenstoelenhuisje


 
spelend uitbeelden van ons lied: op een grote paddenstoel

 

 

 
woensdag: tijdens het nemen van de schoolfoto's leefden we ons nog eens goed uit in onze speelhoeken:

memorie spelen

samen spelen met de mini magneten

of samen bouwen aan het treinspoor

En volop fantaseren en spelen in onze poppenhoek.
 
Groetjes en tot morgen
Juf Lief
 
PS: op vrijdag mogen onze schilderrol, liedjeskaft en geknutseld paddenstoelenhuisje mee naar huis, kunnen jullie daarom misschien een (plastiek) zak meegeven met je kleuter! Alvast bedankt!
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten