dinsdag 3 oktober 2017

In het thema spinnen maakten we al kennis met heel wat technieken: toververven met wasco en ecoline, lijnen overtrekken met glitterlijm en vandaag maakten we een spinnenweb dmv het knikkerverven. We legden ons blad in een doos, deden enkele druppels verf op ons blad en lieten daarna de knikker door onze verf rollen. Er verschenen verschillende lijnen kriskras door elkaar; inderdaad net een spinnenweb! Dit vonden we heel fijn, bijna alle kikkervriendjes kozen ervoor om deze techniek uit te proberen.
We konden ook ons speeltaakje nog uitvoeren: nl. spelen met de lichttafel. Er hangen al heel wat dikke duimen aan het takenbord! Toppie!
In onze thematafel kunnen we nu aan de slag met de kleine magneten; via een stappenplan kunnen we een web construeren! Dit is echt iets voor onze jongens (en uiteraard ook meisjes). Vol ijver gingen zij hiermee aan de slag! Wat ging dit al goed, want dit is niet zo gemakkelijk!
 
knikkerverven: een spinnenweb!
ons blad in een doos. Verf op ons blad en rollen maar met de knikker!

de knikkers gaan heen en weer. En van voor naar achter! We krijgen een web met de lijnen kriskras door elkaar.

rollen maar!


We krijgen een echt kunstweb!

 
Een spinnenweb construeren adhv een stappenplan
we volgen de foto's stap voor stap zodat we uiteindelijk zelf een web kunnen maken! Doel hiervan is de zelfstandigheid te stimuleren!
Yorick ging al snel aan de slag met Lore. Zij volgen de stapjes heel goed en konden het spinnenweb al snel maken.

Soms moeten we ook samenwerken! hier zijn Lucas, Gilles en Mette samen een web aan het maken!
 
teloefening: de poten van de spin!
Hoeveel poten heeft de spin? Teken aan elke spinnenkop 8 poten (4 aan elke kant)

 
speeltaakje: lichttafel
Kato maakte een prachtig web van wol en mocht daarna een dikke duim gaan hangen! Zie maar eens hoeveel kindjes er al klaar zijn!

 
Morgen gaan we een spin schilderen adhv een stappenplan! Ben eens benieuwd wat voor kunstspinnetjes er tevoorschijn gaan komen!
Groetjes,
Juf Lief
 
 
 
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten