maandag 2 oktober 2017

Deze week werken we nog verder rond het thema 'spinnen'. We keken vandaag naar het poppenspel: 'kikker is bang van de spin'. Kikker ging wandelen en zag een spin in de boom... Kan jullie kleuter er nog meer over vertellen?
Een nieuwe week wil ook zeggen een nieuw taakje: deze week kregen we een speeltaakje: we moeten een keertje gaan spelen aan de lichttafel. Met wol kunnen we hier een spinnenweb maken! Ons taakje moet klaar zijn op donderdag.
We mochten vandaag ook met glitterlijm een mooi glitterweb maken. We moesten allerlei lijnen overtrekken! Dit was niet zo gemakkelijk, maar ons web zag er wel schitterend uit!
Verder konden we ons nog uitleven in alle speelhoeken!
 
poppenspel: kikker is bang van de spin
kikker ging wandelen in het bos, hij kan zo genieten van de mooie herfstkleuren! Plots ziet hij in een boom een spinnenweb en EEN SPIN!

Gelukkig zijn er zijn vriendjes knorretje en rikki om hem te vertellen dat hij echt niet bang moet zijn van de spin!


voorzichtig gaat kikker mee naar de spin en hij durft de spin zelfs te aaien!
 

na het poppenspel zetten we de boom met web in de klas. Met handpopspinnen kunnen we onze fantasie hier de vrije loop laten!

 
taakje van de week: spelen met de lichttafel: met wol een web maken
 
als hulpmiddel bij het inplannen gebruiken we een groene en rode knijper! De groene knijper duidt het begin van het taakje aan. Elke dag knijpen we deze knijper op de juiste dag. Als de groene knijper bij de rode knijper is, moet ons taakje klaar zijn! Elke dag tellen we hoeveel dagen tijd we nog hebben! Zo leren we stilletjes aan zelf plannen

met wol maken we een leuk web voor onze speelgoedspinnen!


 
techniek van de dag: lijnen overtrekken met glitterlijm: zo krijgen we een mooi glitterweb


 
Morgen leren we een nieuwe techniek => knikkerverven!
Groetjes
Juf Lief
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten