woensdag 6 september 2017

Vandaag zijn we gestart met de helper en de deurenvriend! De helper is het vriendje dat steeds vooraan in de rij mag staan, die 's morgens de kalenders mee juist zet, die ons opruimbelletje laat horen en ... die Kikker 's avonds mee naar huis mag nemen! Lore was als eerste aan de beurt! Ik ben benieuwd naar haar verhaaltje morgen! Elke dag is er ook een deurenvriend, dit is het vriendje die steeds laatst mag gaan staan, die ervoor moet zorgen dat het licht steeds uit is en de deuren toe, vandaag was Mette onze deurenvriend.
 
Onze helper zet de kalenders steeds mee juist: dit zijn de weekkalender (de dagen van de week), de dagkalender (hoe ziet onze dag eruit => zie foto), de weerkalender en de scheurkalender.

Als het opruimtijd is, mag ons helpertje bellen, we stoppen dan met spelen en ruimen onze klas terug netjes op!

Op het einde van de dag, gaat Kikker in zijn logeertasje mee naar huis! De volgende dag wordt hij terug in school verwacht!
 
Vandaag deden we ook een oefening bij de juf d.w.z. we krijgen een opdracht die we in kleine groep of soms samen met de juf moeten uitvoeren. Vandaag keek de juf hoe goed we volgende opdracht konden uitvoeren: "De ballonnenclown is zijn ballonnen kwijt. Kleef aan elk touwtje 1 ballon!" Dit ging echt super goed, alle vriendjes verdienden een mooie smiley stempel op hun hand!
 
 
Morgen is het turnen! Denken jullie aan gemakkelijke kledij? Wie zijn pantoffels nog niet bij heeft, doet dit nog best tegen morgen!
Na het turnen gaan we steeds puzzelen, zo kunnen we stempels verdienen om te stijgen in onze puzzeltoren!
 
Tot morgen!
Groetjes,
Juf Lief
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten