donderdag 21 september 2017

Deze donderdag gingen we voor 1 keertje niet turnen, maar we deden hele leuke 'rikki en zijn vriendjes' spelletjes! Dit zijn allemaal spelletjes uit het verhaal. Wat konden we dit allemaal weer goed.
Vandaag mochten ook weer enkele kikkervriendjes komen puzzelen om een stempel te verdienen. Een paar vriendjes klommen een niveau omhoog in onze toren en ja hoor, we hebben onze eerste puzzelkampioenen! Knap van iedereen!
In de namiddag genoten we van een leuk herfstzonnetje en speelden we op het pleintje, de seizoenskalender werd aangepast: onze boom kreeg herfstblaadjes.
We eindigden de dag met een onze rekenridder en rekenfee: we oefenden de kleuren: op het einde kregen we een mooie regenboog!
Morgen staat de observatie: KLEUREN BENOEMEN op het programma!
We sluiten morgen ons thema af met schminken van een konijnensnoet! joepie!

Rikki spelletjes
 
SPELLETJE 1: de konijnendans: we flapperen met onze oren en dansen in het rond!SPELLETJE 2: de konijnentrein; we maken een hele lange trein met alle kindjes van de klas en rijden in het rond.SPELLETJE 3: konijntje over springen: we springen over al de doekjes (=konijntjes)SPELLETJE 4: wortellopen: leg een wortel op je hoofd en stap naar de overkant. Probeer de wortel niet te laten vallen.

SPELLETJE : vliegertje: we vliegen in het rond, op het signaal zoeken we snel een vriendje


 
Joepie, het is herfst! We maken onze seizoenskalender in orde.

We zoeken eerst het herfstkaartje; hoe zien we dat het herfst is? Wat gaat er met onze seizoensboom gebeuren?

De zomerblaadjes gaan van onze boom en we hangen er allemaal blaadjes in de herfstkleuren in (bruin, rood, oranje, beige,...)


ziezo, onze herfstboom is klaar!
 
Puzzeldag! We puzzelen weer om een stempel te verdienen! 
onze puzzelkampioenen! Deze 3 vriendjes bereikten de top van onze toren! Zij maken puzzels van 49 tot 60 stukken! Toppie!
 
 
 
 
Rekenkastje: kleuren toveren en benoemen: telkens zetten we een boog in de juiste kleur op ons blad! Wat komt er tevoorschijn?

 

 
tot morgen allemaal!
Groetjes,
Juf Lief


Geen opmerkingen:

Een reactie posten